אחריות למצבר שלכם – מה כדאי לבדוק ?
מה קורה בעת שהמצבר מרעיש, הרכב לא מניע ועולות תקלות שלא צפיתן אותן? תעודת האחריות נכנסת לתוקף! מדובר על תעודה חיונית, הכרחית וחשובה, שבמעמד רכישת המצבר כדאי לוודא ולהבטיח את הדברים הבאים:
מ-12 חודשים ל-20 חודשים: תקופת האחריות
אולי הדבר הבסיסי ביותר שאתם צריכים לבדוק בכל הקשור לאחריות המצבר, הוא את תקופת האחריות שלו. חנות מצברים אמינה תשקף בפניכם במעמד העסקה את תקופת האחריות שמגיעה לכם, כאשר האחריות היא גם שלכם לדרוש ולדעת מהו פרק הזמן הניתן לכם לטובת מימוש האחריות. כשתבינו בדיעבד שיש לכם אחריות לשנה בזמן שאתם חשבתם שקיבלתם אחריות לשנתיים, אתם עלולים לחוש אכזבה וכנראה שגם כעס ותסכול.
אז מהי תקופת האחריות הניתנת? כל מותג מצברים מציע אחריות אחרת, כך שחשוב לבדוק היטב מהי תקופת האחריות הניתנת לכם עבור המצבר שרכשתם. לרוב, תקופת האחריות הניתנת היא:
האם תוכלו לממש את האחריות בסניפים שונים?
רכשתם את המצבר בחיפה ואתם רוצים לממש את האחריות בתל אביב? זכותכם. אחת הטעויות שהמון נהגים תמימים עושים, היא לרכוש מצבר בעיר שאינה עיר המגורים שלהם, או עיר שאינה קרובה למקום המגורים שלהם. כך, הם רוצים לממש את האחריות שלהם, אך מבינים במהרה כי עליהם להגיע אל נקודת הרכישה.
רכשתם מצבר? בדקו מעל לכל ספק כי את השירות שמגיע לכם במסגרת האחריות תוכלו לקבל בכל נקודה בארץ. במקרים בהם מדובר על חנות של מצברים – בדקו כי האחריות תקפה לכל סניפי הרשת. במידה ואתם מגלים כי האחריות תקפה לסניף ספציפי, מומלץ בהחלט לרכוש את המצבר במקום אחר.
על מצבר יד שניה סביר כי לא תקבלו אחריות
לא תמיד תעודת האחריות מגיעה אליכם אוטומטית עם רכישת המצבר. במידה והחלטתם בהחלטה מודעת לחלוטין לרכוש מצבר משומש – יד שניה, דעו כי תעודת האחריות עומדת בסימן שאלה. תעודת האחריות ניתנת על מצברים חדשים, כאשר תקופת האחריות מתחילה לפעום מיד במעמד הרכישה. כלומר, במידה ורכשתם מצבר יד שניה שנקנה לפני כ-6 חודשים, הרי שתקופת האחריות שתישאר לכם היא חצי שנה, או כ-14 חודשים (בהתאם לסוג המצבר).
כן חשוב לדעת כי במרבית המקרים המצברים המוצעים למכירה בשוק היד השניה מציעים תקופת אחריות קצרה יותר, כאשר לרוב האחריות אינה בתוקף כלל.