מה לבדוק לפני קניית רכב מיד שנייה?
הגדרת התקציב וסוג השימוש ברכב:
לפני שאתם בכלל מסתכלים על רכבים מיד שנייה, הגדירו את התקציב שלכם. קחו בחשבון שלתקציב זה יתווספו עלויות ביטוח וטסט. לכל רכב, יש עלות ביטוח משלו. הדבר תלוי בסוג הרכב, שנת הרכב ובפרמטרים נוספים אותם קובעות חברות הביטוח. מעבר לכך, קניית רכב מושפעת גם מסוג הנסיעות שאתם מתכוונים לעשות איתו – האם הרכב ישמש לנסיעות בתוך העיר או לנסיעות מחוץ לעיר ומהי התדירות של כל אחד מהם, מכמות הנוסעים ברכב ועוד.
קחו הכל בסבלנות:
אל תצפו כל כך מהר לרכוש רכב. הסתכלו במודעות רכב בעיתונים, באתרי יד 2 ונסו גם לשאול חברים ומשפחה, האם מישהו מהם מוכר או מתכוון למכור את הרכב שלו. אם תקנו את הרכב מאדם אמין שאתם מכירים, הרי שהשלמתם כבר חצי דרך בהצלחה.
דברים שיש לבדוק ולשים לב אליהם כאשר אתם מגיעים לפגישה עם בעל הרכב:
צמיגים – בדקו שהם אינם שחוקים או יבשים. במידה והם כן, אתם תצטרכו להחליף אותם תוך זמן קצר. נסו לעשות משא ומתן עם המוכר לגבי זה ובמידת הצורך לבקש הורדה במחיר הרכב המבוקש.
מצבר – אחד החלקים המשמעותיים והחשובים בכל רכב. עליו מופיע תאריך ייצור. עליכם לשים לב שלא עברו יותר מ-3 שנים מתאריך זה. במידה ועברו, הדבר אומר שהמצבר ישן ועוד מעט יתחיל לעשות בעיות ועל כן יש להחליפו בהקדם. עלות מצבר יכולה להסתכם במאות עד אלפי שקלים. במידה ואתם מחליטים לקחת את הרכב בכל זאת, למרות שיש צורך להחליף את המצבר, רכשו אותו אך ורק אצל חנויות מורשות ואמינות.
רצועת טיימינג – בדקו עם מוכר הרכב מתי היא הוחלפה לאחרונה. אם הרכב כבר עשה למעלה מ-100 אלף ק"מ, הרי שיש להחליף אותה. עלות החלפתה עשויה להסתכם באלף שקלים.
מנוע – הלב של הרכב. יש לבדוק האם יוצא מהמנוע עשן. איך עושים זאת? שמים את הגיר על מצב ניוטראל ונותנים גז בכל הכוח. אם יוצא עשן, מדובר על בעיה רצינית במנוע ועדיף לכם שלא לקנות את הרכב.
נסיעת מבחן – אל תוותרו עליה. הרגישו את הרכב ובדקו האם הוא מגיב כמו שצריך להילוכים, האם מהירות האצה שלו טובה, האם המנוע מרעיש, האם הדלתות והחלונות יוצרים אטימה מוחלטת והכי חשוב שימו לב לפתח הדלק, זה עשוי להעיד האם הרכב עבר שיפוץ וצביעה.
והכי חשוב – בדקו את הרכב במכון רישוי. אל תוותרו על הבדיקה המקצועית והמקיפה הזאת. היא עשויה לגלות לכם המון פרטים על הרכב.